VÄLKOMMEN TILL BELENAS HEM PÅ NÄTET!

14/10 Hej alla vänner! Söndag förmiddag, eller ja, klockan är drygt 11 redan men jag sitter fortfarande i morgonrock så det känns som förmiddag. Vaknade redan vid 7 men låg kvar i sängen så Bengt skulle kunna somna om en stund till eftersom det blir sent innan han kommer hem från hockeyresan. Han har nyss åkt iväg för att hämta bussen och packa den och bör nu precis vara på väg att rulla iväg mot Kiruna. Matchen spelas senare än vanligt, de börjar först klockan 18.00 så han räknade med att vara hemma kring halv fyra på natten. Sen åker han iväg till Stockholm, men tack och lov var det inte förrän efter lunch så han hinner sova några timmar också. Snacka om intresse! :-)

Själv har jag tänkt ägna dagen åt diverse pyssel i allsköns ro. Scrappade redan i går kväll och det kan nog tänkas att jag fortsätter med lite mer i dag. Och så har jag köpt några dragkedjor så jag kan prova på att sy necessärer i vaxdukstyget som jag köpte på DollarStore för några veckor sedan. Har två modeller som jag har tänkt testa, bara för att det är kul att pyssla. Nå, det blir nog till att göra lite nytta också, lovade stryka en jobbskjorta åt Bengt som ska vara i uniform under nästa veckans undervisning i Stockholm. Och så blir det säkert en sväng till affären också, men det är ju inte direkt så ansträngande.

Vårat Coop har förresten förlängt öppettiderna till klockan 22 nu, varenda dag. Och Konsum Svea är ännu värre, numera har de öppet 06-23 dagligen. Det är ju inte klokt! Måste det vara så här? Jag tycker gott att man skulle kunna minska öppettiderna i stället för att öka! Jag har svårt att tro att det kan bära sig i en så här pass liten stad. Garanteras får de höja priserna för att det ska gå i hop...

Annars har det väl inte hänt så mycket, dagarna och veckorna rullar på ungefär som vanligt. Någon baby har ännu inte dykt upp, i morgon är det en vecka över beräknad tid. Men nog kommer den, förr eller senare. Jag har då aldrig hört talas om någon som blir kvar därinne för evigt... Jag har spått att det blir en pojke och att han kommer nu i helgen, så det är inte så lång tid kvar i fall jag ska få rätt. Fast å andra sidan har jag väl aldrig tidigare heller haft övernaturliga gåvor! ;-)

Lägger in några nya bilder här nedanför och blir smått galen. Är det foton tagna i stående format så hamnar de ändå som liggande. Sen när jag väl laddar upp dem på nätet så visar de sig rätt i vissa webbläsare men inte i andra. I get crazy! Hoppas jag lyckas nu, om inte - hojta till så jag vet. Oftast ser det rätt ut i min egen dator men när jag kollar upp på mobilen så är en del bilder ändå felvända. Arrgggh!

Men ha det bra i alla fall - jag ska försöka lugna ner mig! ;-) //Lena

Skördat de egenodlade bondbönorna, det blev inte många men de blev rätt rejäla i storlek!

Jag och Nadja gjorde grimasch-bilder, men dem visar vi inte upp så här offentligt... ;-)

Stickat klart ponchon som jag började med förra vintern.

Och av garnresterna blev det en lurvig enkel halsduk.

Axel-akupunktur. Hade jäkligt ont den lördagen när Joakim stack mig, men allt försvann av några nålstick! Fantastiskt!

I måndags var jag och klippte mig på lunchen. Svårt att fota sig själv med hjälp av spegel...

Egna morötter, upp till 25 cm långa men smala som sparrisar. Och goda!

Spakväll i fredags med Rebecka och Linda. Här har vi bastat och "inpackat" oss klart och ska börja slinga hår och noppa ögonbryn. Och äta GODIS! :-)

Tangentbord till läsplattan gör mig förvirrad... Ena stunden känns det som en vanlig laptop men i nästa ska man på skärmen och dutta. Men jag kanske vänjer mig! :-)


28/9 Hoppsi hej, då gick det en månad mellan uppdateringarna igen. Så vad har då hänt? Måste fundera lite. Det senaste är alltid det enklaste att komma ihåg, och i helgen som gick var vi på kurs nummer fyra med Enzo i Kälarne. Foton HÄR>

Har också fyllt på några bilder på Hobby-sidorna "Sytt" och "Scrapbooking". Och så en hel radda nya bilder här nedanför. Hej å hå från mig! //Lena

I tisdags var vi bjudna på födelsedagsfika på "Elvan", alltså i Robert och Annchas nya hus i Sävast. Det var Anncha som fyllde år, och gott och trevligt var det förstås precis som vanligt. Men med bara två veckor kvar till planerad nedkomst blev det ju mycket babyprat och inspektion av diverse babygrejer också. Åsså skulle Rebecka och Linda känna och klämma på magen, jag tror de var lite avundsjuka på den fina magen. Och ännu mer på det som finns där inuti.. ;-)

Och så här såg det ut den dagen då de flyttade in i huset. Skål för vårat hus! De hade lyckats få många att ställa upp som flytthjälp så jag satsade på att fixa mat och dryck till hela gänget i stället. Det blev pajer av två olika sorter och även kaffe och kakor till efterrätt. Men vatten fick duga till att skåla i, det är ju ändå det godaste!

En annan som också har fyllt år i september är Rickard. Nova hjälper till med paketöppning.

Joakim har lärt sig akupunktur på skolan och jag har fått vara försökskanin några gånger. Och han är duktig!!!

Nadja och jag har gått handledarutbildningen på körskolan, snart är det dags!

Lite sommarpyssel, olja och vinäger smaksatt med egna kryddor från trädgården.

Vilken växtsommar det har varit, vi har fått skörda mycket mer än vanligt från våran pytteträdgård.


22/8 Onsdag em och här sitter jag ensam och allena... Nadja har åkt till Gunnarsbyn och Bengt for iväg på ishallen så jag och Enzo får försöka klara oss själva. Och det går såååå bra så! Har just gjort ett litet jobb här på datorn, uppdaterat Bodens trädgårdsällskaps webbplats> och tänkte att det är väl lika bra jag plitar ner några rader här också när publicerings-programmet ändå är i gång. Så vad har hänt sen sist? Måste fundera... Jo i helgen var ju Joakim, Linda och Rebecka ut och fjällvandrade och ta mig tusan, de tog sig både upp på Kebnekaises topp och ner igen välbehållna. Härligt! Men det var ingen lek, på måndag em var de hit och käkade middag med oss och speciellt Rebecka hade jätteont i benen. Nå, 6 mil i den terrängen sätter nog sina spår på de flesta! På söndag eftermiddag hämtade jag hem Nadja och Jonte från Kallax, de hade haft några trevliga semesterdagar i Stockholm som avslutning på sitt sommarlov. I måndags började så vardagen på riktigt igen, Bengt började jobba igen och Nadja hade sin första skoldag, och på kvällen käkade vi som sagt middag med Rebecka, Patrik, Joakim och Linda som sällskap. På tisdag, dvs i går var jag bara hem och lagade mat och käkade innan jag for iväg till Björns för att hälsa på en gammal klasskompis från gymnasietiden, äntligen tog jag mig i kragen... Har planerat att göra det hela sommaren, men bättre sent än aldrig säger man ju så jag får väl vara nöjd över att jag "fick tummen ur" till slut. Men det var verkligen trevligt så jag hoppas det blir fler tillfällen till att umgås igen snart! I går när jag kom hem hade jag föresten ett paket med en blomma som väntade på mig på köksbordet! Gulle-Nadja hade köpt den som tack för att hon fått låna pengar och handla under sommaren, innan hon fick lön för sommarjobbet. Ja det är då fantastiska ungar man har!!! I dag har det inte hänt så mycket. På väg hem skulle jag förbi en affär för att köpa en födelsedagspresent till en person i min närhet, nej nej jag säger varken vad eller till vem. :-) Men det bidde inget av det, himlen blev bara svartare och svartare ju närmare stan jag kom på min cykel så jag for raka vägen hem i stället. Men inte hjälpte det, fem minuter hemifrån öppnade sig himlen och det kom ett helskottas ösregn! Tur att jag hade regnkläder... Och nu sitter jag alltså här vid datorn, med en sovande hund på golvet bredvid mig och inga planer för kvällen. Tog mig en slurk fil när jag kom hem men den riktiga middagen tänkte vi äta när Bengt kommer hem igen. Eventuellt tar jag mig till affären och handlar lite, för nu regnar det inte längre. Så, några bilder som avslutning på detta inlägg, hej ska ni ha! :-)  

www.belena.net  |  ©2006-2012 Lena Lindbäck  | e-post: lenasbrev@spray.se